Zaterdag 18 juli 2015

DSC_0104_2

Vandaag stond een fietstocht van 60 km op het programma. Tegen half tien vertrokken we uit Charmes in miezerig weer maar na een uurtje klaarde het gelukkig weer op. Ook vandaag moest er flink geklommen worden, we gingen namelijk op pad naar de Europese waterscheiding in Jesonville. Regen die noord hiervan valt komt uiteindelijk in de Noordzee uit, regen ten zuiden hiervan uiteindelijk in de Middellandse zee.

DSC_0115_2

Daar verlieten we ook Noord-Frankrijk en kwamen in het midden. Het land wordt vlakker, de dorpen liefelijker en de mensen vriendelijker volgens een Belgische fietser die we ontmoetten op een terrasje en net uit het zuiden kwam rijden. Dat alles klonk ons aantrekkelijk in de oren.

DSC_0117_2

Na een lekkere lunch in Darney was het nog 7 km naar de camping. Eigenlijk meer een tuin bij een chambre d’hotes van een Nederlandse kunstenares en haar Franse partner. Op 3 km van de camping, aan het begin van een steile klim kwam helaas de derailleur van de fiets van Hans tussen de spaken. Resultaat een afgebroken derailleur en een paar spaken kapot. Helaas werkte de standaard noodoplossing om er een “fixie” van te maken niet en het was ook jammer dat het op zaterdag aan het eind van de middag gebeurde en op een vrij afgelegen plek. Het laatste stukje fietsen werd dus een wandeling. Vervolgens bleek dat in het plaatsje Vittel, op ongeveer 25 km, diverse fietsenmakers zaten waarvan er eentje ook op zondag open zou zijn. De zoon van de eigenaresse van de camping bood aan om ons zondag met fietsen en bagage naar Vittel te brengen, dus het vervoersprobleem tot Vittel was opgelost. Vervolgens kregen we van de buren een heerlijk glaasje rosé aangeboden en zo eindigde de avond toch weer heel mooi.

_20150719_162821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *