Woensdag 15 juli 2015

DSC_0096_1

De eerste echte bergetappe. We reden van Thionville naar het zuiden. Omdat Noord-Frankrijk behoorlijk ontvolkt is en geen toerisme kent waren we al gewaarschuwd dat we weinig winkels en geen campings tegen zouden komen. Daarom al vanuit Thionville een Bed & Breakfast gereserveerd bij een Frans-Nederlands paar. Dat betekende echter ook dat we zo’n 80 km zouden moeten afleggen. Vol goede moed op pad gegaan, maar al gauw kwamen de serieuze beklimmingen. Geen bergen maar een glooiend landschap met stijgingen van 5-8 % over een lengte van 500 tot 2000 meter. dat is pittiger dan Zuid-Limburg. Totaal uiteindelijk ruim 900 hoogtemeters gedaan.

DSC_0095_2

Maar na gedane arbeid was er naast vermoeide benen ook voldoening. Het kostte even moeite om ons verblijf te vinden, maar eenmaal aangekomen werden we zeer gastvrij onthaald. Een mooi oud huis dat met liefde wordt opgeknapt. Er moest nog heel wat gebeuren, maar onze kamer was mooi en de douche was heerlijk. De rest van de avond hebben we genoten van de kookkunst van gastvrouw Trudy. Trudy zette ons een heerlijk vier gangen diner voor met veel verse ingrediƫnten uit eigen tuin. Gastheer Jean-Pierre was zeer spraakzaam, een mengelmoes van Frans, Engels, Duits en een enkel woord Nederlands. Hij was oud Gendarme en sprak graag over zijn vroegere werk. Toen hij hoorde dat Hans bij de landmacht werkte kon zijn avond niet meer stuk. De avond werd dus afgesloten met een glaasje eigen gestookte eau de vie.

_20150716_204409

One thought on “Woensdag 15 juli 2015”

  1. Hoi Julia en Hans,
    Leuk dat we jullie kunnen volgen. We vinden het al knap dat jullie Nederland per fiets hebben verlaten. Maar het vrije gevoel, zo met z’n tweetjes, lijkt ons heerlijk. En dan ’s avonds met een voldaan gevoel een glaasje wijn (of twee). Jullie moeten maar zeggen wanneer we jullie moeten sponseren, gezien de onverwachte kosten.
    Nog heel veel plezier en toi toi toi
    Theo en Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *