Vrijdag 17 juli 2015

Omdat de verwachting was dat het vandaag 36 graden zou worden hadden we besloten om extra vroeg op pad te gaan. Een etappe van ongeveer 75 km naar Charmes aan de Moezel. Gisteren werden we door een fietser die net uit Charmes kwam getipt dat er onderweg weinig cafeetjes of winkels waren. Vooral voldoende water meenemen dus. Onze fietsen hebben plek voor bidons met in het totaal 4 liter capaciteit, voldoende voor de eerste helft van de rit. Na een stop bij de bakker voor iets lekkers onderweg, zijn we vol goede moed vertrokken.

DSC_0083_2

De warmte viel ’s morgens gelukkig mee want het bleef wat bewolkt en we hebben zelfs een aantal hele korte maar heerlijk verfrissende buitjes over ons heen gehad. De eerste 40 km gingen erg voorspoedig ondanks de weer stevige klimmetjes. Rond tien uur zaten we in Lunéville op het terras bij het chateau lekker aan de koffie. Vervolgens hebben we daar ook de inkopen gedaan voor de picknick onderweg.

DSC_0087_2

Vanuit Lunéville op weg naar Charmes gestopt voor een vroege lunch om de energievoorraad weer aan te vullen. Daarna verder om uiteindelijk na ruim 80 km en ruim 800 hoogtemeters op een rustige camping in Charmes aan te komen, tussen het kanaal en de Moezel. Momenteel genieten we vanuit onze stoeltjes in de schaduw van het zicht op alle mensen die binnenkomen en caravan, vouwwagen of tent op gaan bouwen. Wij wachten nog even want ondertussen is het kwik behoorlijk gestegen. Eerst tijd voor een ijskoud roséetje.

Voor morgen even afwachten wat het weer doet, vanavond beslissen we hoe laat we vertrekken en wat het doel is. Wordt in elk geval een flinke klim!

_20150719_163050

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *