Dinsdag 14 juli 2015

Vandaag stond in het teken van zoek de zon op en dat is gelukt: vanavond hebben we in de zon op een terrasje aan de Moezel ons eerste glaasje wijn inFrankrijk gedronken.

DSC_0046

Vanochtend, na een heerlijk ontbijtje met warme croissants regende het helaas weer. Plan B trad in werking, als het ergens te veel zou regenen zouden we de trein naar de zon pakken. En zo geschiedde. Vanaf de stad Luxemburg werd het weer mooi weer dus dat werd het reisdoel. Wel een behoorlijke bres in ons vakantiebudget, twee personen, twee fietsen over een afstand van 100 km kostte ons zeker 4 euro. Het inladen van de fietsen kostte wat moeite en toen we zaten vond de conductrice het ook niet helemaal goed, maar ja weten wij veel….

DSC_0047

Aangekomen in het drukke maar droge Luxemburg,  snel de groene route weer opgepakt. Dwars door de stad loopt een riviertje met een prachtig fietspad. Genieten! Wel nog een lelijk industrieterrein moeten doorkruisen vlak voor de grens met Frankrijk, maar eenmaal in Frankrijk was het weer prachtig.

DSC_0058

Een mooi glooiend landschap met lange afdalingen naar het dal van de Moezel afgewisseld met wat venijnige klimmetjes.

DSC_0061

_20150714_172733We passeerden de vier koeltorens van de kerncentrale in Cattenom, goed voor 8% van het totale energieverbruik van Frankrijk. Uiteindelijk zijn we in Thionville neergestreken op een leuke camping Municipal.

image

 

Na het roséetje aan de oever luisteren we nu naar muziek ter gelegenheid van Quatorze Juliet. Vanavond vuurwerk en morgen het eerste echte Franse stokbroodje bij het ontbijt!

_20150714_172645

4 thoughts on “Dinsdag 14 juli 2015”

 1. Leuk om jullie zo te volgen! Geniet van jullie welverdiende eerste Franse ontbijt, hopelijk lekker in het zonnetje. Succes en veel plezier met jullie reis verder, we blijven jullie volgen! Lieve groeten van Jan Joost en Annemiek

 2. Tsjonge, leuke trip! Wij zouden zo te porren zijn voor de kaas en wijn delen ervan! Veel plezier en weinig zadelpijn gewenst!

 3. Wat leuk om jullie zo te volgen! Was het stokbroodje lekker?Respect voor jullie inspanning en voor het maken van verstandige keuzes:-)
  Het is tenslotte vakantie!
  Zet ‘m op vandaag weer!
  Groeten uit Istanbul – morgen weer in Ede.
  Olga (en Arjo)

 4. Klinkt prima. Ik krijg er zo ook zin in. Nog 1 dagje werken….

  Net een pakke binnen gekregen voor Hans van de, jawel, de vakantiefietser.nl Dat t bestaat, haha. Ik hoop niet dat er iets in zit wat je nu nodig hebt.

  Groeten weer en succes met de volgende etappe!

  Joris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *