Dinsdag 21 juli 2015

Om te beginnen even wat cijfertjes op een rij:
We hebben nu 834 km gefietst;
We hebben nog 615 km te gaan tot de Middellandse zee;
We hebben vandaag het eerste deel van de Groene Weg afgesloten en beginnen morgen aan het tweede deel;
Vandaag zijn we om 07.15 uur vertrokken;
Om half twaalf hadden we er al 60 km op zitten;
Totaal vandaag 103 km gefietst, waarvan 50 vrijwel vlak;
Vandaag ruim 6 uur op de fiets gezeten.

De route begon vanochtend met wat flinke heuvels, maar volgde al snel de loop van de Saône. Via het voormalige jaagpad konden we de rivier 30 km volgen. Op één punt lukt dit niet, daar gaat een afkorting van de rivier door een tunnel. Een kunstwerk dat stamt uit de 19e eeuw en nog steeds in gebruik is. Het moet een hele belevenis zijn om daar doorheen te varen. Wij moesten helaas over de heuvel heen fietsen.

De ingang van de tunnel
De ingang van de tunnel
De uitgang van de tunnel
De uitgang van de tunnel

Lekker gepicknickt langs de Saône. Bij het bespreken van het plan de campagne voor de middag bleek dat de volgende plaats voor een mogelijke overnachting nog 40 km ver was. Dat werd dus toch nog even doorzetten en nog heel veel water drinken bij een temperatuur van 35 graden. De hoeveelheid water die we tot nu toe tijdens deze fietsvakantie gedronken hebben wint het ruimschoots van de hoeveelheid alcohol dus niemand hoeft zich zorgen te maken 🙂
Inmiddels staan we op een mooie camping langs het water in Marnay. De zon is ondergegaan en de avond en de rosé brengen heerlijke verkoeling.

Morgen gaan we weer vroeg op de fiets voor een rit van 60 km naar Poligny, voordat op donderdag de koninginnerit door de uitlopers van de Jura op ons wacht.

_20150721_220004

2 thoughts on “Dinsdag 21 juli 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *